Torna a les notícies
El Cicle IEC-ARA, l’exposició de Puig i Cadafalch al claustre i les novetats del DIEC, temes destacats del butlletí de maig
Secció: General
05/06/2023

El dimarts 9 de maig va tenir lloc la primera sessió del Cicle IEC-ARA: «Qüestions IEC: interroguem, entenem, conversem», que pretén donar resposta a alguns dels grans reptes del present. Jordi Camí, metge i secretari científic de l’IEC, i Montserrat Castelló, psicòloga, directora de l’Institut de Recerca de la Universitat Ramon Llull i membre de l’IEC, van encetar la col·laboració entre el diari Ara i l’Institut d’Estudis Catalans. Ho van fer a partir de la pregunta: «La por frena el progrés?», moderats per Carla Turró, subdirectora de l’Ara. El butlletí fa un resum de tota la sessió.

També hi trobareu la crònica de la inauguració de l’exposició «Conèixer i ésser coneguts! Josep Puig i Cadafalch i els orígens d’una diplomàcia de la Catalunya autònoma (1917-1923)», que es pot veure al claustre de l’IEC fins al 25 de juliol.

Una altra de les notícies destacades és la que fa referència a la incorporació de 18 paraules i 138 modificacions al DIEC en línia, entre les quals hi ha birra i hacker.

Altres informacions destacades són la incorporació de Roser Salicrú i Jordi Camí al Consell Permanent de l’IEC o la conferència que va fer a l’Institut el director de l’Earth Biogenome Project, Harris A. Lewis.

El butlletí ofereix també un vídeo en què s’explica el contingut i la utilitat de l’IEC Obert, el repositori digital que fa accessible a la ciutadania el coneixement elaborat a l’Institut des de la seva creació (1907).