Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
La convocatòria dels Premis de la Societat Catalana de Biologia d’enguany està oberta fins al 23 d’abril
Secció: Ciències biològiques
30/03/2023

La Societat Catalana de Biologia obre la convocatòria del 2023 dels Premis SCB que reconeixen diferents etapes i aspectes de la trajectòria científica en l’àmbit de les ciències Biològiques El lliurament dels premis se celebrarà durant la 8a Nit de la Biologia, que tindrà lloc l’11 de juliol a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans  

La Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), obre un any més la convocatòria dels Premis SCB, amb els quals pretén reconèixer i fomentar les activitats de recerca, divulgació, emprenedoria i innovació en l’àmbit de les ciències biològiques que es duen a terme a casa nostra.

Els Premis SCB inclouen un total de set modalitats diferents que cobreixen diferents etapes i aspectes de la trajectòria científica, des d’estudiants de batxillerat fins a emprenedoria i divulgació. El Premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera s’atorga al professional que al llarg de la seva trajectòria hagi contribuït d’una manera més destacada al progrés o la difusió de les ciències de la vida. El Premi SCB Article Científic premia la millor publicació científica desenvolupada majoritàriament en territoris de parla catalana l’any 2022. La formació de nou talent investigador està reconeguda per tres modalitats. D’una banda, els investigadors doctorats recentment poden optar al Premi SCB Jove Investigador/a, que s’atorga a la millor tesi doctoral guardonada amb el premi extraordinari el curs 2020-2021. D’altra banda, enguany s’estrena el Premi SCB al Treball de Final de Grau Mercè Durfort, un nou premi pensat per als estudiants universitaris que just han acabat la carrera i que han defensat el treball de final de grau en l’àmbit de les biociències l’any 2022. Per últim, els estudiants de segon de batxillerat poden optar al Premi SCB Treball de Recerca de Batxillerat, que premia el millor treball de recerca desenvolupat en un centre d’educació secundària durant el curs 2022-2023.

Altres modalitats inclouen aspectes de comunicació i emprenedoria en l’àmbit de les ciències biològiques. El Premi SCB Divulgació reconeix la millor obra de divulgació de l’àmbit de les ciències biològiques del 2022, mentre que el Premi SCB Start-Up s’atorga a la millor empresa emergent (start-up) del sector biotecnològic o de ciències biològiques fundada en els darrers cinc anys (2018-2023) en l’àmbit local o regional.

Les candidatures es poden presentar a través dels formularis disponibles al web de la SCB fins al 23 d’abril. Totes les candidatures han de ser presentades pels mateixos investigadors, excepte en el cas del Premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera i del Premi SCB Treball de Recerca de Batxillerat, les quals han de ser proposades per una institució científica o pel tutor/a del treball, respectivament.

El lliurament d’aquests premis tindrà lloc durant la 8a Nit de la Biologia, que enguany se celebrarà el dimarts 11 de juliol a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. La Nit de la Biologia, l’acte més rellevant i esperat que organitza la SCB, no és tan sols una entrega de premis, sinó que s’ha consolidat ja com una festa i un espai de trobada de persones properes a l’àmbit de la biologia: des de científics, docents i investigadors fins a comunicadors i socis de la SCB, així com per al públic general.

Les bases completes dels premis es poden consultar al web de la SCB.