Torna a les notícies
L’IEC signa un conveni amb el Govern balear per a promoure la llengua i el patrimoni català
Secció: Llengua
20/03/2023

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i el Govern de les Illes Balears van signar el dilluns 20 de març un protocol per a establir un marc de col·laboració amb l’objectiu fonamental de promoure el coneixement de la llengua catalana i el patrimoni cultural.

La presidenta de l’IEC, Teresa Cabré, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de l’executiu balear, Miquel Company, van ser els responsables de signar el conveni. Els van acompanyar el president de la Secció Filològica de l’IEC, Nicolau Dols; el delegat de l’IEC a les Illes Balears, Damià Pons; el secretari balear d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Miquel Àngel Sureda, i la directora general de Política Lingüística de les Illes, Beatriu Defior.

El protocol, que tindrà una vigència de quatre anys, facilitarà l’actuació conjunta per al desplegament d’activitats i projectes relacionats amb la política lingüística, l’estudi, la recerca, la promoció i la difusió de la llengua i la cultura catalanes.

Ambdues institucions han col·laborat al llarg dels anys en projectes de suport i promoció de la llengua catalana i de preservació del patrimoni lingüístic i cultural, i és voluntat d’ambdues parts refermar la seva col·laboració en aquests àmbits.