Torna a les notícies
Ja podeu consultar el darrer número d’El Butlletí de l’IEC
Secció: General
03/03/2023

L’últim número d’El Butlletí de l’IEC s’obre amb una entrevista a Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), en què valora la primera etapa del seu mandat i parla dels projectes per a aquest 2023, un any per a «reforçar i modernitzar la institució».

La commemoració dels cent anys de l’estada d’Albert Einstein a Barcelona, durant la qual va fer tres conferències a l’Institut; la presentació de l’Arxiu Sonor de la Ràdio de Catalunya, i la Biennal Ciutat i Ciència són també notícies destacades d’aquesta edició.

El butlletí de febrer també inclou una entrevista a Mila Segarra, directora de l’Oficina d’Estandardització de l’Institut, que parla, amb motiu del seu quinzè aniversari, de l’Optimot, el servei de consultes sobre el català, que, des de la seva creació, ha atès més de vuitanta mil consultes.

Pel que fa als vídeos, s’hi han incorporat la conferència «Bateries i materials: d’on venim i cap on anem», impartida per M. Rosa Palacín en el marc del cicle Dijous de ciència i tecnologia 2023, i la sessió Usos socials del català. El català en la vida social.