Torna a les notícies
La Institució Catalana d’Història Natural premia una recerca sobre la Costa Brava
17/02/2023

El passat 14 de febrer, la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), va presentar les recerques guanyadores dels premis Torras-Foulon. D’una banda, es va presentar el treball guardonat amb el Premi Torras-Foulon 2023 i, de l’altra, els resultats del treball guardonat amb el mateix premi l’any 2021.

En l’edició d’enguany s’ha premiat el treball Caracterització ecològica i estudi de la successió de les basses del mediolitoral i el supralitoral de la Costa Brava, dels autors Guillem Llenas Turet, Bet Dalmau Quera, Neus Mairal Garro, Andreu Porcar Roman, Pau Ortega Colet, Quim Carol Bruguera, Quim Pou Rovira, Iago Pérez Novo i Jesús Ríos Vila. La presentació del projecte la va liderar un dels membres de l’equip, Guillem Llenas, el mateix que va recollir el diploma que va lliurar la presidenta de la ICHN, Jordina Belmonte Soler, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC.

Tot seguit, dos dels investigadors del treball guardonat amb el Premi Torras-Foulon 2021, que es titulava Les poblacions de lludrió llistat Chalcides striatus a la muntanya mediterrània catalana. Passat, present i… deute d’extinció?, de la Societat Catalana d’Herpetologia, van presentar els resultats obtinguts i, com a cloenda, es va obrir una ronda de preguntes. El grup d’investigadors premiat per la convocatòria del 2021 estava format per Oriol Baena Crespo, Eudald Pujol Buxó, Joan Maluquer Margalef i Alejandro García Salmeron.

Des de l’any 2020, gràcies a la donació de la família Torras-Foulon, la ICHN atorga un premi destinat a una investigació naturalista sobre els sistemes naturals dels Països Catalans.

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut