Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
L'IEC participa en l'obertura institucional de l'Any Josep Vallverdú
06/02/2023

L'acte inaugural de l'Any Josep Vallverdú, celebrat diumenge 5 de febrer a l'Auditori Enric Granados de Lleida, va incloure un diàleg titulat Josep Vallverdú i la llengua, que va comptar amb la participació de Teresa Cabré, presidenta de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), i Gemma Rigau i Joan Veny, membres de la Secció Filològica de l'IEC, a més de Josep Vallverdú, també membre de l'Institut.

Albert Turull, membre de la Secció Filològica de l'IEC i director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, va ser l'encarregat de moderar una conversa entre Teresa Cabré, Gemma Rigau, Joan Veny i el mateix Vallverdú. La taula va girar entorn del model de llengua de l'autor, de la importància de la seva figura com a defensor de la llengua i també com a referent de la llengua de Ponent.

  

El programa de L'Any Josep Vallverdú comptarà amb la participació de l'Institut, que aquesta tardor organitzarà, amb la Universitat de Lleida, unes jornades d'estudi sobre el conjunt de l'obra de l'autor, membre de la Secció Filològica de l'IEC.

Josep Vallverdú va néixer enguany fa cent anys, a Lleida. És conegut sobretot com a escriptor de ficcions per a infants i joves, amb títols que s'han reeditat sovint i que s'han traduït a diverses llengües. També és molt destacable la seva tasca com a activista cultural, amb presència ininterrompuda encara fins avui, a la premsa i en publicacions seriades en articles d'opinió cultural i política.