Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Ja podeu consultar el darrer número d’El Butlletí de l’IEC
03/02/2023

L’últim número d’El Butlletí de l’IEC dedica el tema al document més antic escrit en català parlat: els Greuges de Guitard Isarn, senyor de Caboet. Josep Maria Salrach, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), va explicar al ple de l’Institut quina metodologia va fer servir per a establir la data de redacció del text. La seva recerca demostra que el memorial dictat de viva veu és de l’any 1105.

El butlletí de gener també inclou una entrevista a Nora Ventosa i Joaquim Bruna, membres de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, que aquest any han assumit la coordinació del cicle Dijous de ciència i tecnologia, que porta el subtítol «La recerca al servei de la societat».

La publicació de la quarta edició del Diccionari històric de periodistes catalans (DHPC), la mort de Xavier Rubert de Ventós (membre de l’IEC) i els premis del Centre Català de la Nutrició de l’IEC són alguns dels altres temes que es tracten en aquest nou butlletí.

Pel que fa als vídeos, s’hi han incorporat la conferència de Pere Macias «Rodalies, Quo vadis?» i la sessió Usos socials del català. El català en la comunicació de la ciència.