Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Ja es poden fer consultes avançades al Diccionari català-valencià-balear
02/02/2023

Coincidint amb la data de naixement d’Antoni M. Alcover (2 de febrer de 1862), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ofereix una eina de cerca avançada per al Diccionari català-valencià-balear (DCVB), que millora molt la cerca simple que es podia fer fins ara. L’accés a aquest recurs, que pot ser molt útil per als professionals de les indústries de la llengua, es fa a través de l’aplicació BDLex, enllaçada al Portal de Recursos en Línia de l’IEC 

La consulta avançada dels diccionaris continguts en la BDLex, de la qual forma part el DCVB, permet accedir a la informació del DCVB a partir de tots els elements estructurals del diccionari i fer cerques selectives per criteris delimitadors. Amb aquesta nova eina, el portal en línia de l’IEC incorpora un recurs molt útil per a investigadors, traductors, correctors i professionals de la llengua.

 
L’accés públic a aquesta consulta avançada, desenvolupada informàticament a l’IEC, és possible gràcies a la signatura, el passat 15 de desembre de 2022, d’un acord entre l’Institut d’Estudis Catalans i la Institució Francesc de Borja Moll, titular actual dels drets del DCVB. Segons aquest acord, l’IEC pot oferir de forma lliure i gratuïta l’accés a consultes avançades del DCVB dins del marc de la plataforma BDLex.