Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
L’actual relació cultural, econòmica i comercial entre Catalunya i Sardenya es debat a l’IEC
14/11/2011

Les relacions entre Catalunya i Sardenya, arrelades en l’expansió de la Corona catalanoaragonesa a la Mediterrània i que es perllonguen fins a l’època moderna, es concreten actualment en una cooperació i intercanvi consolidats en l’àmbit comercial i cultural i en la voluntat de projecció cap a un futur compartit dins l’àmbit europeu. Amb l’objectiu d’analitzar aquesta relació, present i futura, dilluns, 14 de novembre, s'ha celebrat a l’IEC la Jornada d’Estudi de les Relacions entre Catalunya i Sardenya, organitzada per la Càtedra UNESCO de Llengües i Educació de l’IEC, la província de Càller i la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona, amb la col·laboració del Consolat General d’Itàlia i de l’Institut Italià de Cultura a Barcelona.

En la presentació de la jornada han intervingut Salvador Giner, president de l’Institut; Graziano Milia, president de la província de Càller; Francesca Guardiola, subdirectora general de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya; Daniele Perico, cònsol general d’Itàlia a Barcelona, i Mercedes Brey, presidenta de la Cambra de Comerç Italiana a Barcelona.

En el decurs de la Jornada s'han pronunciat diverses ponències al voltant de quatre eixos: «La història», «Les cultures i les tradicions», «Les llengües» i «El turisme». A la tarda, s'ha celebrat la taula rodona «La relació actual entre Catalunya i Sardenya i els papers comuns que poden desenvolupar en l’espai mediterrani».


En el marc d’aquesta trobada, fins al dia 23 de novembre es pot visitar al Palau Robert l’exposició fotogràfica «Catalanidade - Catalanitat», que mostra imatges de Barcelona i Càller, «dues ciutats lligades pel fil invisible que uneix Sardenya i Catalunya».