Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Tres societats filials de l’IEC renoven les seves juntes directives
23/01/2023

La Societat Catalana de Física (SCF), la Societat Catalana d’Economia (SCE) i la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filials de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), han renovat les seves juntes directives. Núria Ferrer, Jordi Galí i Montserrat Alsina són els socis que han assumit les presidències de les tres entitats.

La Societat Catalana de Física va quedar constituïda, en l’assemblea celebrada el dia 29 de novembre, amb els membres de l’única candidatura que es va presentar, amb els càrrecs següents: la presidència ha estat assumida per Núria Ferrer (Girona, 1949), doctora en física, habilitada catedràtica i professora sènior a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La seva recerca s’ha centrat en espectroscòpies i propietats elèctriques de nous materials, en particular nanotubs de carboni, grafè i altres materials bidimensionals.

La vicepresidència la va assumir Jordi Miralda, mentre que les noves vocalies han estat per a Xavier Àlvarez, Muriel Botey, Catalina Coll, Emili Elizalde, M. Àngels García-Bach, Víctor Grau, Jaume Massons, Jordi Mazón, Roser Sala, Josep M. Trigo, Santiago Vallmitjana, Joan Valls i Neus Vidal.

Antoni Giró i Àngel Cuadras han mantingut els seus càrrecs al capdavant de la tresoreria i la secretaria, respectivament.

Les vocalies que es mantenen són les d’Antoni Castel, Adolf Cortel, Sònia Estradé, Júlio Domingo, Jesús López, Antoni Marzoa, Joan Josep Suñol i Eugeni Vilalta

La Societat Catalana d’Economia va renovar la junta en l’assemblea del 22 de desembre de 2022.

El nou president és Jordi Galí (Barcelona, 1961). Es va doctorar al MIT el 1989 i ha estat professor de les universitats de Colúmbia i Nova York. Actualment és investigador del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREi) i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra.

La vicepresidència la manté Joan-Ramon Rovira i la tresoreria és a càrrec de Joaquim Perramón, mentre que la secretaria ha quedat vacant fins a la reunió de junta que se celebrarà el pròxim 31 de gener.
Ocupen les vocalies: Dolors Berga, Jordi Caballé, Ada Ferrer, Josep Franch i Elisenda Viladecans.

La Societat Catalana de Matemàtiques, en l’assemblea tinguda el 30 de novembre de 2022, va votar la nova junta, sorgida d’una única candidatura.

La nova direcció va quedar constituïda pels socis següents: Montserrat Alsina (Bellpuig, 1966), que ostenta la presidència, és doctora en matemàtiques, investigadora en teoria de nombres i educació matemàtica i professora a la UPC. Joan Porti i Josep Vives són els nous vicepresidents. La nova secretària és Margarida Mitjana, mentre que el tresorer és Albert Granados.

Pel que fa a les vocalies, s’hi han incorporat Clara Mateo i David Virgili.