Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Nova edició del cicle Dijous de ciència i tecnologia
28/12/2022

El 2023 torna el cicle Dijous de ciència i tecnologia amb el subtítol «La recerca al servei de la societat». El cicle constarà de dotze conferències que tindran lloc entre el gener i el desembre de 2023 i que coordinaran Joaquim Bruna i Nora Ventosa, membres de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans.

El cicle s’iniciarà el dijous 26 de gener amb la participació de la física experimental Caterina Biscari, directora del sincrotró ALBA, situat a Cerdanyola del Vallès. L’ALBA és una font de llum de sincrotró que fan servir investigadors i indústries. Precisament, la seva directora parlarà del present i el futur d’aquesta infraestructura científica.

Les bateries d’ió liti, fonamentals en el desenvolupament de l’electrònica portàtil i la connectivitat, són el tema de la segona conferència, que tindrà lloc el dijous 9 de febrer i que impartirà la química Maria Rosa Palacín.

Les possibilitats de la mecànica de fluids a la microescala aplicada a l’enginyeria, les claus d’una bona divulgació de la ciència, les perspectives de la simulació quàntica, la creació de teixits humans als laboratoris, els serveis que poden oferir els nanosatèl·lits, entre altres temes, seran abordats per experts destacats al llarg de l’any.

En trobareu tota la informació en el programa.