Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
El portal de recursos lingüístics de l’IEC, guardonat en la novena edició dels Premis Pompeu Fabra de la Generalitat de Catalunya
07/12/2022

El portal de recursos lingüístics de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el cercador de mots i expressions de l’IEC, i el joc Paraulògic han rebut, ex aequo, el Premi Pompeu Fabra 2022 en la categoria de comunicació i noves tecnologies.

El portal de recursos sobre llengua de l’IEC conté, en primer lloc, un cercador de mots i expressions des del qual es poden consultar alhora nou recursos lingüístics individualment. Des d’aquest portal també s’accedeix a la consulta dels recursos sobre llengua de què disposa l’IEC, fets i actualitzats per la Secció Filològica.

En la resta de categories, també han estat guardonats la directora de cinema Carla Simón, el canal Fibracat TV, l’activista Shazra Javed, el voluntari lingüístic Jordi Esteban i el sociolingüista Miquel Strubell i Trueta, a títol pòstum.

El Premi Robèrt Lafont 2022 ha estat aquest any ex aequo per al lingüista Xavier Lamuela i per a la periodista Lissa Escala.

Els Premis Pompeu Fabra, atorgats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, van ser instituïts l’any 2008 per tal de reconèixer les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixen a la projecció social de la llengua catalana.

El Premi Robèrt Lafont, del qual s’ha celebrat la setena edició, és en reconeixement de persones o entitats que s’hagin distingit per la promoció de la llengua occitana.