Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
L’IEC acull una reunió extraordinària del Govern de la Generalitat sobre les mesures impulsades per a enfortir i promoure l’ús del català
01/12/2022

  L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va ser, el dimarts 29 de novembre, la seu d’una reunió extraordinària del Govern de la Generalitat en què es va abordar de manera monogràfica la situació de la llengua catalana. La sessió es va fer a la Sala Puig i Cadafalch, mentre que la roda de premsa posterior es va celebrar a la Sala Pi i Sunyer.

La presidenta de l’IEC, Teresa Cabré, va rebre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers i conselleres de l’executiu. Cabré va destacar la importància de la tria de l’IEC com a seu per a presentar les mesures del Govern per a enfortir el català i impulsar-ne l’ús: «És molt simbòlic, som l’Acadèmia de la llengua. El nostre mandat és tenir les eines a punt perquè la llengua es pugui utilitzar en tots els àmbits i en tot el territori.»

Després de la reunió de l’executiu, el president Aragonès va presentar un centenar d’accions, entre les quals destaquen els cursos de català per als professionals del sector sanitari i assistencial; formació sobre la gestió del multilingüisme a l’escola en els cursos de formació de professorat; garantir una xarxa d’autoescoles en català o el foment de l’audiovisual en català. El pla també inclou accions transversals per a promoure l’aranès i la llengua de signes catalana.