Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
L’IEC i el Senat acorden afavorir i donar a conèixer la diversitat lingüística
15/11/2022

El president del Senat espanyol, Ander Gil, i la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré, han signat avui dimarts al migdia un conveni de col·laboració al Saló de Passos Perduts de la cambra alta. En aquest acte, la presidenta ha estat acompanyada per membres del Consell Permanent de l’IEC.

El conveni estableix que el Senat i l’IEC col·laboraran en una exposició que doni a conèixer el patrimoni lingüístic i cultural d’Espanya, i en l’organització, conjuntament amb les altres acadèmies de llengües oficials, de la jornada del Dia Europeu de les Llengües, que se celebra el 26 de setembre. Així mateix, l’acord planteja l’edició de publicacions conjuntes i l’ús recíproc dels arxius, les biblioteques i els fons documentals. El conveni té una durada de quatre anys i es pot prorrogar anualment fins a quatre més.

El president del Senat, Ander Gil, ha manifestat que «el pluralisme lingüístic està recollit i emparat per la Constitució i és un patrimoni que pertany a tothom i que a tots correspon preservar. És un valor social i cultural i no pot convertir-se en una arma llancívola». Teresa Cabré ha subratllat que la pluralitat de llengües a Espanya suposa una «riquesa i no un obstacle. Accions com aquest conveni afavoreixen la convivència i la cohesió entre organismes de l’Estat i les comunitats autònomes».