Torna a les notícies
L’IEC, present a la Biennal de Pensament
07/10/2022

Aquest proper dimarts arrenca la Biennal de Pensament, que organitza l’Ajuntament de Barcelona. L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) s’ha sumat a +Biennal, àmbit que aplega diverses entitats i institucions rellevants de la ciutat, amb l’acte Repensar el vincle social en un món obert, divers i canviant. Aquest col·loqui serà moderat pel sociòleg Salvador Cardús i hi participaran l’antropòloga Josepa Cucó, el geògraf Oriol Nel·lo i el sociòleg Avi Astor, i tindrà lloc el dimarts 11 d’octubre, a les 18 hores, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

La Biennal de Pensament es planteja com una setmana per a la pausa, la reflexió conjunta i l’aprenentatge a l’espai públic sobre alguns dels grans interrogants del nostre temps: com transformar els avenços tecnològics al servei del bé comú?, són realment representatives les democràcies avui?, quines formes té avui el colonialisme?, entre d’altres.

És, doncs, una setmana per a pensar que compta amb alguns dels grans pensadors d’avui. Hi participen, entre molts d’altres, la periodista i filòsofa alemanya Carolin Emcke; l’investigador expert en ètica, relacions humanes i tecnologia Darian Meacham; la filòsofa i politòloga Chantal Mouffe; el conegut historiador i escriptor Yuval Noah Harari; l’arquitecta barcelonina Carme Pinós, i el politòleg polonès i professor emèrit de la Universitat de Nova York Adam Przeworski.

Alguns dels espais per a les trobades són el canòdrom, la seu de l’editorial Gustau Gili, la plaça de Joan Coromines, la Model, Can Felipa, la plaça Reial, la plaça de la Virreina, la plaça de les Dones del 36 i la plaça del Diamant.