Torna a les notícies
L’IEC, present a la quarantena edició de la Setmana del Llibre en Català
13/09/2022

Deu dies per a submergir-se vora del mar —en el cèntric moll de la Fusta barceloní— en l’univers del llibre en català. Del 9 al 18 de setembre, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana organitza la quarantena edició de la Setmana del Llibre en Català, una iniciativa que es va estrenar a l’estació de Sants i que, quatre dècades després, s’ha consolidat com la fira anual de l'edició i les lletres catalanes al moll de la Fusta. L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) hi és present en un estand que comparteix amb Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

La Setmana del Llibre és oberta a tothom —l’accés és gratuït— i, a més de presentacions de llibres, s’hi fan entrevistes a escriptors, debats, recitals de poesia, taules rodones i activitats per a tots els públics. Hi ha més de dues-centes cinquanta presentacions i hi participen dos-cents cinquanta-nou expositors, dels quals dos-cents són segells editorials. S'hi presenten uns dos-cents cinquanta títols en català i gairebé cent cinquanta són novetats editorials. L’IEC també hi presenta les darreres obres que ha publicat.

Enguany, el Premi Trajectòria que lliura, des del 1997, la Setmana del Llibre en Català ha estat atorgat a l’escriptor i antropòleg Joan-Francesc Mira, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC. L’acte de lliurament tindrà lloc el dimecres 14 de setembre. D’altra banda, el Premi Difusió s’ha concedit a la politòloga Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L’any passat, el Premi Trajectòria va ser per a Biel Mesquida i el Premi Difusió, aleshores en la seva primera edició, per al periodista Xavier Graset.

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut