Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
La Setmana del Llibre en Català reconeix la trajectòria de Joan F. Mira
22/07/2022

El Premi Trajectòria, que lliura la Setmana del Llibre en Català des del 1997, enguany ha estat atorgat a l’escriptor Joan Francesc Mira, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El reconeixement s’ha fet públic durant la presentació de la quarantena edició de la Setmana del Llibre en Català, que ha acollit avui l’Ateneu Barcelonès.

L’acte i el lliurament del premi, que aquest any és una obra de Perico Pastor, se celebrarà el divendres 9 de setembre, durant la jornada inaugural de la Setmana. En el mateix acte s’atorgarà el Premi Difusió a Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L’any passat, el Premi Trajectòria va ser per a Biel Mesquida, i el Premi Difusió —aleshores en la seva primera edició—, per al periodista Xavier Grasset.

La Setmana es torna a celebrar al moll de la Fusta de Barcelona entre el 9 i el 18 de setembre. El cartell d’aquesta quarantena edició és obra de la il·lustradora Luci Gutiérrez. Aquest any hi haurà més de dos-cents cinquanta expositors i es presentaran més de cent cinquanta novetats editorials. L’IEC hi participa, com altres anys, amb un estand que comparteix amb Publicacions de l’Abadia de Montserrat. La Setmana del Llibre és oberta a tothom —l’accés és gratuït— i, a més de presentacions de llibres, hi ha entrevistes a escriptors, debats, recitals de poesia, taules rodones i celebracions per a tots els públics.