Torna a les notícies
Teresa Cabré es reuneix amb Cristina Gallach, comissionada especial en el desplegament del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE)
24/05/2022

El passat 16 de maig Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, es va reunir a l’IEC amb Cristina Gallach, exsecretària general adjunta de l’ONU i actualment comissionada especial en el desplegament del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) sobre «Nova economia de la llengua».

El PERTE, que té per objectiu impulsar tota la cadena de valor de la nova economia de la llengua, del coneixement i de la intel·ligència artificial, disposarà de 1.100 milions d’euros d’inversió pública procedents dels fons de recuperació europeus i es coordinarà mitjançant la col·laboració publicoprivada, amb el suport d’universitats i centres d’investigació. D’aquests milions, almenys trenta es destinaran exclusivament a donar suport a projectes en llengües cooficials.

Gallach va visitar l’IEC per tractar sobre quina podria ser la partida d’aquests fons PERTE per a la llengua catalana. La presidenta de l’IEC va suggerir diversos recursos digitals que l’IEC ha de posar en marxa i també sobre l’actualització del Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana (CTILC) i l’avançament del Corpus Oral de la Llengua Catalana (COLC) i el Corpus Terminològic (Guaita).

Així mateix, Gallach va mostrar-se interessada en la metodologia de treball de prospectiva terminològica, com una eina que l’IEC té constituïda i que es podria desenvolupar per a aplicar a més gran escala.

Ambdues van acordar continuar els contactes, que podrien tenir lloc a l’IEC.

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut