Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
La Societat Catalana de Biologia obre la convocatòria anual de premis per reconèixer i fomentar les activitats en l’àmbit de les ciències biològiques
05/04/2022

La convocatòria dels Premis de la Societat Catalana de Biologia d’enguany està oberta fins al 23 d’abril. El lliurament dels premis estarà emmarcat dins la 7a Nit de la Biologia, que tindrà lloc el 14 de juliol a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

La Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, obre un any més la convocatòria dels Premis SCB, amb els quals pretén reconèixer i fomentar les activitats de recerca, divulgació, emprenedoria i innovació en l’àmbit de les ciències biològiques que es duen a terme a casa nostra.

Els Premis SCB inclouen un total de sis modalitats diferents que cobreixen diferents etapes i aspectes de la trajectòria científica, des d’estudiants de batxillerat fins a emprenedoria i divulgació. El Premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera s’atorga al professional que al llarg de la seva trajectòria hagi contribuït d’una manera més destacada al progrés o la difusió de les ciències de la vida. La formació de nou talent investigador està reconeguda amb dues modalitats. Per una banda, els investigadors doctorats recentment poden aspirar al Premi SCB Jove Investigador/a, el qual s’atorga a la millor tesi doctoral guardonada amb el premi extraordinari el curs 2019-2020. Per altra banda, els estudiants de segon de batxillerat poden aspirar al Premi SCB Treball de Recerca de Batxillerat, que premia el millor treball de recerca desenvolupat en un centre d’educació secundària durant el curs actual. Altres modalitats inclouen aspectes de comunicació i emprenedoria en l’àmbit de les ciències biològiques. El Premi SCB Article Científic guardona la millor publicació científica desenvolupada majoritàriament als territoris de parla catalana l’any 2021, mentre que el Premi SCB Divulgació reconeix la millor obra de divulgació de l’àmbit de les ciències biològiques del 2021. Per acabar, les noves empreses emergents poden aspirar al Premi SCB a l’Start Up, que s’atorga a la millor Start Up del sector biotecnològic o de ciències biològiques fundada en els darrers cinc anys en l’àmbit local o regional. Les bases completes dels premis es poden consultar al web de l’SCB (www.scb.iec.cat).

Les candidatures es poden presentar a través dels formularis disponibles al web de l’SCB fins al 23 d’abril a les 15.00 h. Totes les candidatures han d’ésser presentades pels mateixos investigadors, excepte en el cas dels premis Trajectòria Professional Leandre Cervera i Treball de Recerca de Batxillerat, les quals han d’ésser proposades per una institució científica o bé pel tutor/a del treball, respectivament. 

El lliurament d’aquests premis estarà emmarcat dins la 7a Nit de la Biologia, que enguany se celebrarà el 14 de juliol a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. La Nit de la Biologia, l’acte més rellevant i esperat dins la SCB, no és tan sols un lliurament de premis, sinó que s’ha consolidat ja com una festa i un espai de trobada de persones properes a l’àmbit de la biologia, incloent-hi des de científiques, docents, investigadores, comunicadores o sòcies de la SCB fins al públic general. 

Més informació aquí.