Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Segona convocatòria del Reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química al territori de parla catalana
16/03/2022

Arreu d’Europa hi ha força emplaçaments que recorden on es van produir importants desenvolupaments o esdeveniments de caràcter científic. No obstant això, pocs s’identifiquen amb la química. En aquest context, la Societat Catalana de Química (SCQ), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), va decidir reconèixer l’any passat aquells emplaçaments històrics representatius de la química al territori de parla catalana mitjançant la col·locació d’una placa que reflectirà, així, la seva rellevància en l’àmbit de la química.

Enguany tindrà lloc la segona edició d’aquest reconeixement, que es convoca anualment dins del Cartell de premis i borses d’estudi de l’IEC. La convocatòria del reconeixement serà anual i es distingirà un sol emplaçament en cada convocatòria. 

Aquest reconeixement pretén:

— Identificar, difondre i distingir emplaçaments (edificis, laboratoris, universitats, indústries, institucions, ciutats, explotacions, manufactures…) del nostre país allà on s’hagin produït desenvolupaments o esdeveniments importants en l’àmbit de la química. 

— Reforçar en els químics d’avui en dia el seu sentiment de pertinença al territori i recordar-los que, pel que fa a la història de la química, la comunicació entre persones ha estat essencial per a fer circular, compartir i forjar idees i projectes.

— Aportar al públic en general un cert coneixement de com la química forma part del nostre patrimoni cultural, de la història del país i de com ha incidit en el desenvolupament de la nostra societat.

La convocatòria de candidatures per a aquest reconeixement està oberta i el termini de presentació és el 31 de març de 2022. La comunicació de la resolució es farà el 15 de juny.

Trobareu més informació i us hi podeu inscriure aquí. Les bases de la convocatòria les trobareu en aquest enllaç.