Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
S’inaugura l’exposició «Descobrint Olèrdola. 100 anys de les intervencions de l’IEC»
12/11/2021

Aquest diumenge, 14 de novembre, a les 12.30 h, tindrà lloc a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya la inauguració de l’exposició temporal «Descobrint Olèrdola. 100 anys de les intervencions de l’IEC». L’exposició s’emmarca en els actes que durant aquest 2021 es duen a terme amb motiu de l’efemèride, inclosa en les commemoracions destacades de l’any 2021 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola, la Diputació de Barcelona i altres institucions penedesenques, celebren durant aquest 2021 la posada en valor, fa un segle, del singular patrimoni d’Olèrdola, un assentament ocupat en múltiples etapes històriques.

Aquesta exposició és una mostra que destaca les intervencions arqueològiques i arquitectòniques dutes a terme fa cent anys en el context cultural, social i polític en què aquestes es van realitzar: les primeres, durant la Mancomunitat (1921), i les segones, sota la dictadura de Primo de Rivera (1926 i 1928). Les accions tenien tres eixos principals: la recerca de les restes arqueològiques, la conservació dels monuments i la valoració d’aquest patrimoni.

Més informació aquí.