Torna a les notícies
Gene Mosca presenta la sisena edició, traduïda al català, del llibre Física per a la ciència i la tecnologia
22/09/2011

Conegut popularment com «el Tipler», aquest tractat ha gaudit d’un èxit considerable, ja que és d’utilitat tant per als estudiants de física i enginyeria com els d’altres especialitats que vulguin disposar d’un text de referència general sobre física. Gene Mosca, autor de llibre amb Paul A. Tipler, estarà a l’Institut d’Estudis Catalans demà, divendres 23 de setembre, a la una del migdia, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC, per parlar de l'obra. L’acte consistirà en un col·loqui en el qual participaran els assistents, entre els quals hi haurà David Jou, membre de l’IEC, que juntament amb el també membre Josep Enric Llebot, ha coordinat la traducció al català de la publicació.

En aquesta sisena edició, entre altres novetats, es presenten estratègies de resolució de problemes, s’ha millorat el suport matemàtic i s’ha actualitzat la informació sobre les aplicacions actuals de la física. Així, per exemple, es posa de manifest que les aplicacions de la física es poden trobar tant en un parc eòlic com als termòmetres moleculars i als motors de detonació per impulsos.


L’edició s’emmarca dins el Projecte Scriptorium ―impulsat per l’IEC, la Fundació Alsina i Bofill, la Fundació Joaquim Torrens-Ibern i la Fundació Congrés de Cultura Catalana―, que té per objectiu publicar en català llibres de text universitaris bàsics, de les carreres científiques o tècniques que fins ara només es podien trobar en altres llengües.