Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
L’IEC i la Universitat Jaume I de Castelló signen un conveni en l’àmbit de la recerca
21/09/2011

El president de l’IEC, Salvador Giner, i el rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, han signat el 21 de setembre un conveni de col·laboració per a l’intercanvi d’informació estadística en matèria de recerca, amb l’objectiu de millorar el coneixement sobre l’estat de la recerca en els territoris de llengua i cultura catalanes. A l’acte han assistit també el vicerector d’Investigació i Política Científica, Antonio Barba, i el delegat de l’IEC a Castelló, Vicent Pitarch.

L’Institut d’Estudis Catalans, mitjançant l’Observatori de la Recerca de l’IEC, gestiona el portal Meridià, que és un servei d’informació especialitzada en R+D+I que avalua d’una manera continuada la situació del sistema català de ciència i tecnologia. La Universitat Jaume I oferirà a l’IEC informació en l’àmbit de la recerca per a incloure-la en el portal Meridià, com ara programes propis de beques predoctorals, suport intern a grups de recerca o tesis doctorals llegides, i facilitarà els indicadors que siguin rellevants per al sistema d’informació sobre recerca.

El rector de la Universitat Jaume I i el president de l’IEC s’han mostrat partidaris que la col•laboració entre les dues institucions s’estengui a d’altres àmbits, com ara els vinculats a la llengua i la cultura catalanes. Salvador Giner ha expressat l’interès de l’Institut d’establir col•laboracions futures en el marc de la Xarxa Vives d’Universitats, en especial pel que fa a la producció editorial, ja que, pel volum i contingut de les publicacions, es podrien compartir estratègies.