Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
M. Dolors Garcia Ramon rep el Premi Internacional Geocrítica 2011
20/09/2011

M. Dolors Garcia Ramon, catedràtica d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, va rebre el dia 20 de setembre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut, el Premi Internacional Geocrítica 2011. El guardó reconeix les aportacions de Garcia Ramon a la geografia rural i a la història de la geografia, així com a les contribucions i el paper impulsor que ha dut a terme en la geografia feminista.

El premi va ser lliurat per Horacio Capel, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona i director de la revista Scripta Nova, qui va destacar «el magisteri i l’aportació científica a la geografia social, a la geografia de gènere i a la teoria de la història de la geografia» de la guardonada, «la geògrafa del país més coneguda internacionalment».
L’acte, que va ser presentat per Francesc Nadal, president de la Societat Catalana de Geografia, va cloure amb la intervenció de la premiada, que va fer una reflexió sobre la seva carrera i evolució acadèmica amb la conferència «Un recorregut a través de la geografia crítica: de la geografia agrària a la geografia del gènere».