Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Clou la XLIII Universitat Catalana d’Estiu
26/08/2011

El 24 d’agost va finalitzar la XLIII edició de la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent. L’acte de cloenda ―durant el qual es van lliurar els premis Canigó a Òmnium Cultural i a l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol― va comptar amb les intervencions d’Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat i membre de l’IEC; Jordi Sales, president de l’equip rector de l’UCE; Jordi Casasses, Vicent Climent i Joan Becat, membre de l’Institut.  

Entre d’altres activitats, destaca, com cada any, la jornada que organitza la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’IEC. La Jornada, amb el títol «Agricultura globalitzada i agricultura de proximitat, una de les dues o les dues?», es va celebrar el 20 d’agost i la inauguració va ser a càrrec del director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Sala. La Jornada va consistir en un debat sobre la complementarietat o l’antagonisme entre el model globalitzat i el model de proximitat i les possibles tendències de futur, i va tenir per objectiu trobar resposta a les fluctuacions dels mercats que està vivint el món agrari.

L’UCE, que ha tingut lloc a Prada de Conflent del 16 al 24 d’agost, ha aplegat prop de dos mil participants de totes les edats. En l’edició d’enguany, s’ha retut homenatge als escriptors i membres de l’IEC Josep Maria de Sagarra i Joan Maragall, amb motiu dels cinquanta i cent anys de la seva mort, respectivament.