Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Mor Joaquim Maluquer, expresident de la ICHN i primer secretari del Consell Executiu de la Generalitat del Govern de Jordi Pujol
24/08/2011

El sociòleg i ornitòleg Joaquim Maluquer i Sostres, que va presidir la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), filial de l’IEC, en dues ocasions ―del 1976 al 1978 i del 1998 al 2000― va morir el dia 15 d’agost als vuitanta anys. Al capdavant de la ICHN, el 1976 va impulsar la publicació del llibre Natura, ús o abús? Llibre blanc de la gestió de la natura als Països Catalans, del qual va coordinar la redacció dels articles dedicats a l’avifauna.

Doctor en sociologia i en dret, Maluquer va treballar en la clandestinitat cultural al costat de Joan Reventós, Jordi Pujol, Josep Espar o Pere Figuera, i era amic íntim de Joan Fuster. Va ser el primer secretari del Consell Executiu de la Generalitat del Govern de Jordi Pujol i va exercir diversos càrrecs en l’administració d’empreses com Catalana de Gas o l’Hospital Clínic. Joaquim Maluquer i Sostres va ser guardonat, el 1996, amb la Creu de Sant Jordi.