Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Es presenta a l’IEC el llibre What catalans want, un recull de trenta-cinc entrevistes que explica Catalunya al món
21/07/2011

Dijous, 21 de juliol, s'ha presentat a l’IEC el llibre What catalans want. Could Catalonia become Europe’s next state?, escrit per Toni Strubell i amb fotografies de Lluís Brunet. La presentació de l’obra ha estat a càrrec de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol. En l’acte també han participat el president de l’Institut, Salvador Giner, i l’editora del llibre, Liz Castro. L’obra dóna a conèixer la realitat catalana al món mitjançant entrevistes a personatges catalans i no catalans residents a Catalunya. En nom dels entrevistats, han intervingut Joan Ramon Resina, cap del departament de Literatura Espanyola de la Universitat d’Stamford, i Henry Ettinghausen, professor emèrit de la Universitat de Southampton.

Tal com ha explicat Toni Strubell durant la presentació, «aquest llibre no és un intent de parlar en nom de tot un poble, sinó que vol explicar quina és la causa catalana per aquelles persones que volem que la nostra pàtria sigui una pàtria lliure». En aquest sentit, segons Jordi Pujol, els catalans «hem de treballar en un horitzó que és incert, però que mai no pot ser el de la residualització».


What catalans want és resultat de dos anys de treball en què s’han entrevistat personalitats de l’àmbit de la política, l’economia, la cultura, les ciències socials i els mitjans de comunicació, com ara l’expresident Pujol, el sociòleg i membre de l’IEC Salvador Cardús, el doctor Moisès Broggi o el lingüista Joan Solà, vicepresident de l’IEC mort l’any passat. El pròleg del llibre és de l’escriptor irlandès Colm Tóibín.