Torna a les notícies
El Parlament dóna suport a l’Any Internacional de la Química amb una declaració institucional
03/06/2011

Tots els grups parlamentaris han signat una declaració de suport a la celebració de l’Any Internacional de la Química (AIQ) i als objectius que es proposa. El text manifesta que la commemoració és «una ocasió excel·lent per a mostrar les contribucions de la ciència a la societat, a la millora dels productes de consum i dels processos de construcció industrials, a la síntesi de nous fàrmacs i medicaments, a la millora i preservació del medi i de les seves espècies i animals i a la recerca d'energies i tecnologies més netes».

La Declaració, que va ser llegida davant el Ple de la Cambra per la secretària quarta de la mesa, Dolors Batalla, va arribar ahir després que dilluns passat el Parlament acollís una jornada amb motiu de la commemoració de l’Any Internacional de la Química. Aquest acte va ser organitzat per la Societat Catalana de Química, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i la Comissió Catalana de Coordinació de l’AIQ.

L’Any Internacional de la Química té per objectiu donar a conèixer la importància de la química en el progrés de la humanitat, animar els joves perquè l’estudiïn, generar entusiasme pel futur creatiu d’aquesta disciplina científica i reconèixer el paper de les dones en descobriments químics cabdals.