Torna a les notícies
El valor de la química, al Parlament de Catalunya
31/05/2011

Vidre, plàstic, acer, ciment… Gairebé tot el que ens envolta està fet d’aquestes «noves substàncies» aconseguides gràcies a la capacitat transformadora i creativa de la química. «L’activitat química es tradueix en benestar i progrés humà i social, i en riquesa econòmica». Amb aquestes paraules, Ernest Giralt, catedràtic de Química Orgànica de la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, va explicar quina és l’aportació de la química com a ciència a la millora de la qualitat de la vida. Ho va fer en l’acte de celebració de l’Any Internacional de la Química (AIQ), que ahir, 30 maig, va aplegar unes tres-centes persones al Parlament de Catalunya, i que es pot veure des del Canal Parlament.

En el decurs d’aquest acte, el químic i periodista Xavier Duran va parlar de la imatge pública de la química i de com millorar-la. Segons Duran, «la química es relaciona amb una imatge de poc natural, però la realitat és que la química està present des de l’inici de l’univers i de la vida». A més de donar a conèixer el valor i la contribució de la química en el desenvolupament del món, l’AIQ també pretén acostar aquesta disciplina als joves estudiants. Mercè Izquierdo, doctora en química i catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Rosa Melià, presidenta de l’Associació de Professors de Física i Química de Catalunya, van parlar sobre el valor formatiu de la química. Totes dues van reivindicar la importància de l’ensenyament químic en els diversos nivells educatius, perquè aquesta ciència ajuda als joves a desenvolupar una mirada creativa i dóna sentit a moltes altres disciplines.


L’acte va ser presidit per Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya. Hi van intervenir Romà Tauler, president de la Societat Catalana de Química, entitat organitzadora juntament amb la Comissió Catalana de Coordinació de l’AIQ; Miquel Àngel Essomba, director del Centre UNESCO de Catalunya, i Salvador Giner, president de l’IEC.
 

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut