Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Els premis de les XVI Proves Cangur de Matemàtiques es lliuren al Paranimf de la Universitat de Barcelona
19/05/2011

Els premis de les XVI Proves Cangur de Matemàtiques, en què participen els estudiants d’entre tercer de secundària i segon de batxillerat, es lliuraran avui, dijous 19 de maig, a les sis de la tarda, al Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB) (Gran Via de les Corts Catalanes, 585). Hi assistiran Irene Rigau, consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya; Salvador Giner, president de l’IEC; Maria Carme Cascante, degana de la Facultat de Matemàtiques de la UB, i Joan de Solà-Morales, president de la Societat Catalana de Matemàtiques. L’acte serà presidit pel rector de la UB, Dídac Ramírez. La Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l’IEC, és qui des del 1996 organitza les proves Cangur a Catalunya i a Andorra.

Els premiats d’aquesta edició són, en la primera categoria (tercer d’ESO), Josep Maria Gallegos Saliner, de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres; en la segona categoria (quart d’ESO), Matt Hoogsteder Riera, de l’Institut Pere Alsius i Torrent de Banyoles; en la tercera categoria (primer de batxillerat), Darío Nieuwenhuis Nivela, de l’Aula Escuela Europea de Barcelona, i finalment, en la quarta categoria (segon de batxillerat), Eduard Vázquez Espín, de l’Institut de Pallejà. Durant la cerimònia també es lliuraran els premis als altres participants que han quedat classificats en els primers llocs de les quatre categories.

En les proves d’enguany, que es van dur a terme el 17 de març a Catalunya i a Andorra, van participar 19.937 joves, procedents de 512 centres de Catalunya i Andorra. Les proves consisteixen a resoldre trenta problemes matemàtics en una hora i un quart, i l’objectiu és estimular l’aprenentatge de les matemàtiques entre els estudiants de secundària i batxillerat. Les proves Cangur se celebren alhora en els diversos països d’Europa, Àsia i Amèrica que formen part de l’associació internacional Kangourou sans Frontières.