Torna a les notícies
S’inaugura a l’IEC l’exposició commemorativa de les cinc mil portades d’El Periódico en català
29/04/2011

L’Institut d’Estudis Catalans ha acollit aquest matí la inauguració de l’exposició commemorativa dels cinc mil exemplars d’El Periódico en català. L’exposició, que es podrà veure al claustre de l’IEC fins al 15 de maig, recull les portades de moments clau de la història recent del nostre país des del 1997, any en què va néixer l’edició en català del diari. L’acte ha estat presidit per Artur Mas, president de la Generalitat; Enric Hernández, director d’El Periódico, i Salvador Giner, president de l’IEC. També hi han assistit diversos representants polítics ―com els expresidents Jordi Pujol i José Montilla― i de la cultura, així com Antonio Asensio, president del Grupo Zeta, que edita El Periódico.

En l’època que es va fundar, tal com ha destacat el director d’El Periódico, «obrir una edició en català d’un diari era un acte heroic». Ara, però, ja són diverses les capçaleres en català disponibles als quioscos. En aquest sentit, el president de l’IEC, Salvador Giner, ha destacat la tasca del diari en pro de «la dignificació i la popularització de la llengua catalana». L’IEC ha reconegut l’aportació d’El Periódico a la normalització lingüística amb la publicació de diverses obres a càrrec de Ricard Fité, coordinador lingüístic de l’edició en català del diari, com són L’experiència d’El Periódico de Catalunya: un pas més en l’estandardització o Els models lingüístics en la premsa escrita: l’experiència d’El Periódico de Catalunya.

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut