Torna a les notícies
Jeroen van den Bergh obté el Premi de Medi Ambient 2011 que atorguen l’IEC i l’Obra Social d’Unnim
20/04/2011

Jeroen van den Bergh (Ossendrecht, Països Baixos, 1965), professor investigador de la ICREA a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és el guanyador del Premi de Medi Ambient 2011, corresponent al LXXX Cartell de premis i de borses d’estudi de l’Institut d’Estudis Catalans, que convoquen conjuntament des de l’any 2000 l’IEC i l’Obra Social d’Unnim. El jurat ha valorat de Van den Bergh «les seves contribucions en l’àmbit de l’economia ambiental i dels recursos naturals», i més especialment en l’anàlisi de la sostenibilitat territorial, la integració de l’economia evolutiva i models d’economia ambiental. Van den Bergh rebrà el premi dijous, 28 d’abril, a les sis de la tarda, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, durant l’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi 2011 de l’IEC.

Per al jurat, les contribucions de Joroen van den Bergh , tant teòriques com aplicades i de difusió internacional, «pretenen que l’economia sigui compatible amb la conservació del medi natural, els recursos, la biodiversitat i el clima». Jeroen van den Bergh és doctor en ciències econòmiques per la Universitat Lliure d’Amsterdam i màster en econometria per la Universitat de Tilburg. Des del 2007 és professor investigador de la ICREA a l’Institut de Ciència i Tecnologia i al Departament d’Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona, i professor d’economia ambiental i dels recursos naturals a la Universitat Lliure d’Amsterdam. La seva recerca se centra en la intersecció entre economia, ciències ambientals i estudis d’innovació, i durant els últims anys, sobretot, en l’economia i la innovació evolutives i l’economia del canvi climàtic. Ha publicat una vintena d’articles i una quinzena de llibres. Guardonat, el 2002, amb el Royal/Shell Prize, és el cap de redacció de la revista Environmental Innovation and Societal Transitions.


El Premi de Medi Ambient està dotat de sis mil euros i s’atorga a un investigador o una institució de les terres de llengua catalana en reconeixement a la trajectòria d’estudi, investigació i difusió del coneixement en alguna de les disciplines de les ciències ambientals relacionades amb aspectes socioeconòmics del medi ambient, la planificació i ordenació del territori i l’educació ambiental.