Torna a les notícies
L’IEC publica el llibre Els elements, una exploració visual dels elements químics, i inaugura l’exposició «Marie Curie 1867-1934»
07/04/2011

La Terra, tot el que ens envolta i nosaltres mateixos és format per elements químics. Fins ara, se n’han descobert cent divuit de diferents, però quin aspecte tenen en estat pur? Quins compostos formen i quines propietats tenen? Quins elements i compostos són presents o, fins i tot, essencials, en la vida quotidiana? El llibre Els elements, de Theodore Gray, dóna resposta a aquestes i a moltes altres preguntes, i ho fa de manera visual ―inclou cinc-centes fotografies―, amb l’objectiu d’apropar la química a tots els públics. Editat en català per l’IEC, Publicacions de la Universitat de València (PUV) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el llibre s'ha presentat dimecres 6 d'abril. L'acte es pot veure a la videoteca de l'IEC

Acabada la presentació, s'ha inaugurat l’exposició «Marie Curie 1867-1934», que ha estat elaborada pel Museu Curie de París i que es podrà veure al claustre de l’IEC fins al 16 de desembre. L’exposició recorre la trajectòria de Curie, que va dedicar tota la seva vida a la ciència i va assolir fites que, en l’època, no havia assolit mai cap dona: va rebre dues vegades el Premi Nobel i va ser la primera dona catedràtica de la Facultat de Ciències de la Sorbona. En la roda de premsa intervindrà Pilar González Duarte, catedràtica emèrita de química de la UAB, membre de l’IEC i traductora del llibre i de l’exposició al català.

En l'acte han intervingut, a més de Pilar González Duarte i Salvador Giner, president de l’IEC; Ana Ripoll, rectora de la UAB, i David Serrat, president de la Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC. Aquests actes s’emmarquen dins la commemoració de l’Any Internacional de la Química.

Dossier de premsa

                                                           ACCC