Torna a les notícies
Tradició i modernitat amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials
12/07/2018

La Cobla Catalana dels Sons Essencials ofereix una sonoritat única: els instruments de la cobla de sardanes sobre una base de guitarra catalana, contrabaix, bateria, percussió ètnica i veu solista amb cors. El 12 de juliol, la formació dirigida per Marcel Casellas ha omplert el claustre de l'IEC amb el concert «El so català essencial. Tradició i modernitat» en el marc del cicle estival Música al claustre. El proper concert serà el 29 de novembre, «Construir ponts musicals a la Mediterrània. Cançons d’Algèria, Armènia i el Kurdistan», amb The Gani Mirzo Band, i es farà a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

El cicle d’aquest any il·lustra com els conjunts instrumentals, les cobles, es van estructurar des de la Catalunya medieval i s’han mantingut amb la màgia de la seva sonoritat característica fins al present, moment en què els repertoris es diversifiquen amb l’accés a nous mons poètics, expressius i sonors. Amb l’organització dels concerts, l’IEC vol reconèixer i gaudir de la riquesa cultural i artística musical catalana, en un projecte que reforça i convida a compartir la identitat musical amb la d’altres comunitats.

El cicle va començar el 27 de juny, amb el concert «Música del Renaixement a Catalunya», del grup Canendi Elegantia. El 5 de juliol, La Caravaggia va oferir el concert «Ministrers catalans d’abans del 1714. Música escrita i recordada dels segles XIII-XVII».