Torna a les notícies
L’exposició «Foc creuat: art i ciència al punt de mira» s’inaugura aquest vespre a l’Arts Santa Mònica
02/02/2011

Tot i que la ciència i l’art tenen dues maneres aparentment antagòniques de mirar el món, l’exposició «Foc creuat: art i ciència al punt de mira» posa de manifest com poden convergir i mesclar llenguatges amb la finalitat d’il·luminar interrogants compartits. L'exposició s’inaugurarà avui, dimecres 2 de febrer, a dos quarts de vuit del vespre, a l’espai Balcó d’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, de Barcelona). «Foc creuat: art i ciència al punt de mira» es podrà visitar fins al 13 de febrer i és organitzada per la Vocalia de Comunicació de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, amb la col·laboració d’Arts Santa Mònica.

L’exposició és fruit de prop d’un any de treball conjunt entre vuit artistes plàstics, estudiants del Màster en Produccions Artístiques i Recerca de la Universitat de Barcelona, i set investigadors procedents d’universitats i centres de recerca de Barcelona.

El projecte ha estat concebut i dirigit per Joan Duran, poeta, bioquímic, investigador de la Universitat de Barcelona i vocal de Comunicació de la Societat Catalana de Biologia. Hi han participat els artistes Lara Fluxà, Empar Buxeda, Jose Begega, Ariadna Parreu, Damià Vives i el col·lectiu Dames ―format per Carmen Díaz, Mireia Terrado i Isabel Servera―, tots estudiants del Màster en Produccions Artístiques i Recerca de la Universitat de Barcelona. El grup d’investigadors és format per Jesús Pujol i Xavier Bofill, del Centre de Regulació Genòmica; Marçal Gallemí, del Centre de Recerca en Agrigenòmica; Javier del Campo, de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona; Joan Llobera, del Laboratori Entorns Virtuals en Neurociències i Tecnologia (EVENT LAB) de la Universitat de Barcelona, i Camila Barreneche i Jessica Giró, del Centre de Disseny i Optimització de Processos i Materials de la Universitat de Barcelona.

El projecte s’ha dut a terme amb el suport dels grups i centres de recerca dels investigadors participants, i de la productora Minifilms TV, responsable del programa La malla tendències, de la Xarxa Audiovisual Local.