Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Màrius Foz i Indústries Casademont, premiats pel Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans
12/11/2010

El Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC) ha lliurat aquest migdia el Premi Ramon Turró a una trajectòria d’excel·lència en el camp de la nutrició al metge endocrinòleg Màrius Foz, membre de l’IEC, i el Premi CCNIEC 2010 a la millor iniciativa de la indústria alimentària a Indústries de Casademont. L’acte s’ha celebrat a dos quarts d’una a la Sala Prat de la Riba de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Jordi Salas, director del CCNIEC, i Santiago Riera, membre de l’IEC, ha pronunciat la conferència «Ramon Turró i la recerca en nutrició». Han presidit l’acte Antoni Plasència, director general de Salut Pública del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, i Joan Gené, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

El CCNIEC és format per tots els grups de recerca reconeguts dedicats a l’alimentació, la nutrició i el metabolisme dels Països Catalans. Creat el 1999, té per objectiu fonamental contribuir a l’avenç de la recerca bàsica i aplicada en nutrició i a millorar la qualitat de la informació i la formació nutricional de la societat.
 

Els guardonats
Màrius Foz (Barcelona, 1929), és catedràtic de Medicina i professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat director del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i ha desenvolupat l’activitat docent i investigadora en el camp de la medicina interna, especialment l’endocrinologia. Entre els anys 1982 i 1990 va presidir l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears. És acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. L’any 1989 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic, de la Generalitat de Catalunya. Va ser vicepresident de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC (1989-1992), secció que posteriorment, entre els anys 2000 i 2008, va presidir. És autor de més de tres-cents articles i editor, autor o coautor de diversos llibres.

El CCNIEC ha reconegut la tasca d’Indústries Casademont d’apostar per la innovació i per l’impuls de projectes relacionats amb els hàbits alimentaris saludables, l’activitat física i la recerca en tecnologia alimentària per mitjà de l’activitat de la Fundació Jaume Casademont, concretament amb les línies d’ajuts que ofereix per a finançar projectes innovadors i finalistes en aquests camps. D’altra banda, també fomenta els hàbits alimentaris saludables mitjançant la promoció de beques i el cicle de conferències Butaca Jaume Casademont.