Torna a les notícies
L’IEC celebra l’Onze de Setembre amb portes obertes, visites guiades, un discurs patriòtic i una mostra sobre Lluís Companys
09/09/2015

Damià Pons, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC i delegat del president de l’Institut a Palma, pronunciarà el discurs titulat «Un futur compartit», en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte, que és obert a tothom, tindrà lloc al pati de l’IEC el 10 de setembre, a dos quarts de set del vespre. L’acte inclourà, també, la intervenció de Joandomènec Ros, president de l’IEC, i una interpretació musical a càrrec d’El Quartet de la Barítona —Francesc Gregori, tible; Jordi Guixé, tenora; Jordi Figaró, tenora, i Jordi Campos, barítona de l’IEC. De les deu del matí a les sis de la tarda hi haurà portes obertes a la Casa de Convalescència, i hi haurà visites guiades a les onze del matí i a dos quarts d'una del migdia.

Com cada any, l’11 de setembre, a dos quarts de deu del matí, una representació de l’IEC farà la tradicional ofrena de flors al monument de Rafael Casanova. A la tarda, l’Equip de Govern de l’Institut, encapçalat pel president, Joandomènec Ros, participarà en la Via Lliure a la República Catalana; concretament, en el tram 120 de l’eix Via Lliure a la Innovació.

 

Tallers didàctics a partir de la figura de Companys

Fins al 30 d’octubre, el claustre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) acull l’exposició itinerant «Per Catalunya! Vida i mort de Lluís Companys», produïda pel Consell Comarcal de l’Urgell amb el suport de la Generalitat. La mostra està dedicada a la trajectòria del president de la Generalitat, afusellat fa setanta-cinc anys, i als valors que van inspirar el seu posicionament vital i polític.

Amb l’objectiu d’introduir els alumnes de cicle superior de primària, ESO i batxillerat en la història de Catalunya de la primera meitat del segle XX, s'ofereixen tallers didàctics al voltant de l’exposició amb un guia especialitzat del 10 de setembre al 23 d’octubre. Els tallers tenen una hora de durada, ampliable a una hora i mitja en funció de la disponibilitat i les necessitats dels centres educatius. Per a reservar, cal emplenar aquest formulari. L'activitat està avalada per la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l'IEC. Per a més informació, truqueu al 609 768 507 o envieu un correu electrònic exposiciocompanys@globalment.net.