Torna a les notícies
L'IEC inaugura la Biblioteca Enric Valor a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant
08/06/2010

La Biblioteca Enric Valor, situada a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, on l’IEC té la seva seu des de l’any 2005, commemora la figura del lingüista i escriptor valencià i posa a l’abast del públic totes les publicacions de l’Institut. El centre ha estat inaugurat dimarts, 8 de juny, per la directora de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, Catalina Iliescu, i el delegat de l’àrea territorial de l’IEC, Salvador Alegret.

En el decurs de la inauguració, el director del Departament de Filologia Catalana de la Universitat, Joan Borja, va pronunciar la conferència «La contribució d’Enric Valor a la literatura popular valenciana» i Vicent Pitarch, delegat de l’IEC a Castelló de la Plana, va dur a terme la ponència «L’Enric Valor gramàtic i l’Institut d’Estudis Catalans».

La Biblioteca Enric Valor té uns tres mil volums i posa a l’abast del públic totes les publicacions de l’IEC. A més, disposa d’un espai dedicat a l’escriptor de Castalla, que inclou llibres, cartes i fotografies. El catàleg de publicacions es podrà consultar mitjançant la pàgina web de les biblioteques universitàries de la Universitat d’Alacant. Amb aquest nou centre es commemora la figura del lingüista i escriptor valencià, de qui el passat 13 de gener es van complir deu anys de la seva mort. Precisament, l'edifici que acull la nova biblioteca havia estat seu de l’Escola de Comerç d'Alacant, institució on Enric Valor va realitzar els seus estudis de peritatge mercantil.


Enric Valor (Castalla, 1911 - València, 2000) fou membre corresponent de l’Institut, va treballar per la consolidació i la divulgació de la llengua catalana entre la societat valenciana i publicà nombrosos treballs sobre llengua, com Millorem el llenguatge i Temes de correcció lingüística. Va rebre el Premi de les Lletres Valencianes (1985) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1987). L’any que ve se celebrarà el centenari del seu naixement.
 

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut