Torna a l'agenda

Sessió dels Diàlegs Sociolingüístics VI: «De la teoria de la llengua literària a la reestandardització (1891-2024): els reptes actuals per a l’estandardologia catalana»

Organització:

Societat Catalana de Sociolingüística

dimecres 26 juny 2024
17 h

 En línia

Enguany es compleixen quaranta anys de la publicació de l’obra Teoria de la llengua literària segons Fabra, de Xavier Lamuela i Josep Murgades, llibre que ha marcat l’estudi de l’obra de Fabra, i trenta anys del llibre Estandardització i establiment de llengües, de Xavier Lamuela.

L’atzar ha volgut que en aquest aniversari s’hagi publicat Normativitat, (re)estandardització i glotopolítica. Noves mirades des de la sociolingüística catalana, de Miquel Àngel Pradilla, que cita almenys el segon llibre de Lamuela.
El període abastat de cent trenta-tres anys (1891-2024) i la diversitat de perspectives entre Lamuela i Pradilla permetran un diàleg molt profitós sobre els reptes actuals de l’estandardologia catalana.
En el diàleg, els dos ponents debatran sobre els objectius, els marcs teòrics i les metodologies pertinents per a la (re)estandardització del català al segle XXI.
Trobareu tota la informació aquí.
Per a assistir a la sessió, us heu d’inscriure a través del formulari que trobareu en aquest enllaç.
Termini d’inscripció: fins al divendres 21 de juny a mitjanit.