Agenda i actes

Carrega més esdeveniments
Torna a l'agenda

Conversa amb Anabel Forte

Organitza:

Espai Ciència de l’OCCC i Delegació de l’IEC a València

dimarts 21 març 2023
19 h

Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València

Amb motiu de la presentació del llibre ¿Cómo sobrevivir a la incertidumbre? (Next Door Publishers), s’ha organitzat una conversa entre l’autora, Anabel Forte, i la periodista Reis Juan.

Anabel Forte és professora del Departament d’Estadística de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València. A banda de la seva tasca pedagògica, Forte es dedica a la investigació de l’estadística aplicada a diversos camps (salut, economia, biologia, etc.) i també a la divulgació científica, especialment a través del seu blog BayesAna i de diversos programes de ràdio i publicacions.

En el llibre que presenta, es dedica a fer-nos conèixer l’estadística fent unes pinzellades sobre la història i els personatges més rellevants d’aquesta disciplina. També intueix com aquesta disciplina es troba darrere de molts dels avenços científics actuals i intenta comprendre com s’incorpora a un estudi científic i com ens permet modelitzar i entendre la realitat. En un món cada cop més digital i dominat per les dades massives (big data), la cultura estadística és indispensable.