Agenda i actes

Carrega més esdeveniments
Torna a l'agenda

Conferència «Suport públic per a recerca de risc: errant l’objectiu?»

Organització:

Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC

dijous 01 desembre 2022
18.30 h
La pandèmia de COVID-19 ha fet palès, d’una banda, fins a quin punt la societat depèn del dinamisme de la recerca científica i, de l’altra, com d’efectiva pot ser la ciència. La velocitat a què s’han desenvolupat les vacunes contra la COVID-19 i el seu bon funcionament han ultrapassat fins i tot les expectatives més optimistes. Això és especialment cert en el cas de les vacunes basades en la nova tecnologia de l’RNA missatger (mRNA).
Aquesta conferència, que forma part del cicle Dijous de ciència i tecnologia 2022, que organitza la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), pretén reflexionar sobre totes aquestes qüestions. Els mecanismes de finançament dels governs donen prou suport a la ciència necessària per a assolir troballes clau? El nostre sistema de finançament de recerca estimula prou l’assumpció de riscos?

Impartirà la conferència Reinhilde Veugelers, catedràtica de la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica), que és senior fellow de la fàbrica d’idees Bruegel des del 2009 i senior non-resident fellow del Peterson Institute for International Economics des del 2020. També és membre de la Royal Flemish Academy of Belgium for Sciences i de l’Academia Europea. És autora de nombroses publicacions altament citades en revistes internacionals de primer nivell.