Agenda i actes

Carrega més esdeveniments
Torna a l'agenda

XXV Jornades Internacionals d’Història de l’Educació

Organitza:

Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana

dijous 24 novembre 2022
9 - 18.30 h

Sala Pere i Joan Coromines i Sala Pi i Sunyer de l’IEC i a l’edifici Maria Aurèlia Capmany 

La Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana organitza les XXV Jornades Internacionals d’Història de l’Educació, aquest any amb el títol «L’atracció pedagògica vers la mar durant el segle XX». Les jornades seran els dies 23, 24 i 25 de novembre.

La segona jornada començarà a les nou del matí amb dues sessions de comunicació: la primera, La mar com a paisatge pedagògic, a la Sala Pere i Joan Coromines, i la segona, La mar com a via de comunicació i intercanvi, a la Sala Pi i Sunyer. A les 11 hores hi haurà la conferència El mar i els grecs, a càrrec d’Antoni Bosch-Veciana (Universitat de Barcelona). I a les 12.30 hores, hi haurà una segona sessió de comunicacions: la primera, La mar com a via de comunicació i intercanvi, a la Sala Pere i Joan Coromines; la segona, La mar com a paisatge pedagògic, a la Sala Pi i Sunyer, i la tercera, La mar com a via de comunicació i intercanvi, a la Sala A de l’edifici de Maria Aurèlia Capmany.
Les jornades es reprendran a les quatre de la tarda amb una sessió de comunicacions: la primera, La mar i la descoberta de la corporalitat i La mar i l’educació estètica, a la Sala Pere i Joan Coromines, i la segona, La mar com a travessia: recerca i docència en història de l’educació, a la Sala Pi i Sunyer. Seguidament, a les 18 hores, hi haurà la possibilitat de fer la ruta «La Barceloneta industrial (1835-1965)», que organitza el Museu d’Història de Catalunya.