Torna a l'agenda

Conferència Com abordem el repte del càncer metastàsic

Organització:

Societat Catalana de Biologia

dimecres 14 desembre 2022
19 h

Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC

El tractament del càncer avança en opcions terapèutiques gràcies a la investigació. En els darrers anys podem constatar dos avenços importants. En primer lloc, el desenvolupament de fàrmacs específics dirigits a les alteracions pròpies dels tumors, el que es coneix amb el nom deteràpies dirigides, i, en segon lloc, la immunoteràpia del càncer, que són tractaments que alliberen l’activitat del nostre sistema immunitari contra el tumor.

Tot i això, ens enfrontem encara a una sèrie de reptes que són una necessitat mèdica no resolta i que tractem des de la investigació fonamental que es realitza en laboratoris de tot el món. Alguns d’aquests reptes són, per exemple: per què la immunoteràpia funciona en alguns pacients i en d’altres no?, com podem incrementar el percentatge d’èxit de les immunoteràpies?, per què les metàstasis són refractàries als tractaments oncològics?, i com podem abordar la malaltia oculta i les recaigudes? Donar resposta a aquestes i a altres qüestions importants ens permetrà millorar les opcions terapèutiques en un futur proper.

La conferència serà a càrrec d’Eduard Batlle, professor d’investigació a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB).

Inscripcions

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut