Torna a l'agenda

Concert «Homenatge a Felip Pedrell en el centenari de la seva mort», dins el cicle Música al claustre de l’IEC

Organització:

Institut d’Estudis Catalans

divendres 16 setembre 2022
20 h

Pati de la Casa de Convalescència de l’IEC

Segon concert del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany, amb el Trio Pedrell, dedicat a Felip Pedrell (1841-1922), membre destacat i fundador de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquest any se celebra el centè aniversari de la seva mort i del generós llegat que va deixar a la nostra institució. El llegat d’aquest músic i investigador va situar l’IEC en la línia de més qualitat i exigència de la recerca musical europea. La seva producció ha impulsat la recerca musicològica catalana des del segle XX fins a l’actualitat.

El Trio Pedrell celebra durant aquest 2022 els seus deu anys de trajectòria coincidint amb el centenari de la mort de Felip Pedrell. Format com a conjunt en el Màster de música de cambra de la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover amb el professor Markus Becker, el Trio Pedrell acumula guardons importants a escala nacional i internacional.

Durant aquests deu anys ha dut a terme un treball constant d’aprofundiment en el repertori per a trio amb piano, sempre amb l’objectiu compartit de presentar la música del passat al públic d’avui fent-ne una lectura contemporània, honesta i apassionada. El seu repertori inclou autors que van des del classicisme fins als compositors actuals i presta una especial atenció al patrimoni musical de Catalunya i Espanya. Han actuat en sales com l’Auditori de Barcelona o l’Auditorio Nacional de Madrid i han estat convidats a fer concerts arreu d’Espanya, Alemanya i la Xina.

Actualment el formen Christian Torres (violí), Oscar Alabau (violoncel) i Jordi Humet (piano).

Els concerts del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany mostren i resumeixen la participació històrica de l’IEC en la recuperació del llenguatge musical com a patrimoni sonor de Catalunya.

Més informació.

Venda d’entrades.

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut