Torna a l'agenda

Concert «Wind - A la recerca del vent», dins el cicle Música al claustre de l’IEC

Organització:

Institut d’Estudis Catalans

dijous 08 setembre 2022
20 h

Pati de la Casa de Convalescència de l’IEC

Primer concert del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany, amb Windu quartet, que ens ofereix un repertori sorgit de la interpretació creativa dels músics, al voltant d’una nova experiència a partir de la interpretació del repertori històric mitjançant nous recursos expressius, que són fruit de l’ús dels mitjans acústics i escènics actuals.

Wind és un espectacle poètic, un viatge oníric i musical per les diferents manifestacions del vent que es produeixen en el nostre planeta, ja siguin ocasionades per l’home o bé per la natura mateixa. Wind és un vol concert en què el públic que entra a l’auditori ho fa convertit en un passatger que s’embarca en aquest particular viatge guiat pels membres de Windu i les seves flautes de bec. Els intèrprets músics guien i acompanyen el públic com a hostes d’aquest vol en què l’audiència participa en un viatge sensorial incomparable ple de textures i d’atmosferes.

Des de la senzillesa de la seva escenografia, l’obra es desdobla en una multitud d’experiències multifactorials en què les projeccions en directe i els moviments coreogràfics es conjuguen perfectament al costat de la música clàssica, que en construeix l’estructura. El repertori inclou temes de G. P. Telemann, S. Rakhmà¬ninov, J. S. Bach, D. Botri o D. Castello.

Un cop més, els músics de Windu deixen de ser únicament intèrprets i esdevenen performers que interactuen amb el públic a través d’un conjunt de recursos escènics que converteixen aquest concert viatge en un espectacle total del qual el vent és el protagonista.

A Wind ens centrem en un element no humà però que ens és molt proper: el vent. És el vent que acompanya les nostres vides quotidianes: el moviment de la roba estesa a la teulada, el vol de l’estel d’un nen, l’onatge del mar, el gir dels molins de vent, els remolins de la boira… i, és clar, el so de la música que emet i dona vida al nostre instrument: la flauta de bec. Windu va a la recerca del vent…

Els concerts del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany mostren i resumeixen la participació històrica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) en la recuperació del llenguatge musical com a patrimoni sonor de Catalunya.

Més informació.

Venda d’entrades.

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut