Torna a l'agenda

Conferència «El futur de la producció animal europea i mundial»

Organització:

Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans

dilluns 25 abril 2022
19 h

Virtual

A càrrec d’Andrea Rosati, secretari general de la Federació Europea de Ciència Animal (European Federation of Animal Science). Presentarà la sessió Joan Tibau, delegat institucional de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a Girona. La conferència es pronunciarà en anglès.

A causa del creixement exponencial de la població humana i del canvi en la dieta cap a un consum major de proteïnes d'origen animal, les produccions ramaderes tendiran a créixer al món, mentre que a Europa, probablement, es mantindran més estables. Es preveu que les demandes del mercat local siguin molt importants, però també ho serà la disponibilitat de noves tecnologies, la qual cosa permetrà millorar la producció i la capacitat d'inversió en ramaderia. A més de les oportunitats d'augment de la producció ramadera, en aquesta xerrada també es consideraran algunes limitacions, tant a Europa com a les zones pobres del món. Així, l'estimació de les produccions europees i mundials inclou algunes situacions futures previsibles, però també d'altres d’absolutament impredictibles, com el canvi climàtic i l'estabilitat social.

Aquesta conferència forma part del Tema de l’any sobre «Producció d’aliments i sostenibilitat», que ha abordat aspectes com «La sostenibilitat de la pesca a la Mediterrània» (a càrrec de José Luis Sánchez Lizaso, 24.01.22); l’«Impacte ambiental de la producció agrícola» (a càrrec de Raplh K. Rosenbaum, 28.03.22), i «La iniciativa del conreu de carboni i la seva experimentació a Catalunya» (a càrrec de Verónica Kuchinow, 28.03.22).

La sessió es podrà seguir en directe mitjançant YouTube i Zoom.