Torna a l'agenda

Inauguració de l’exposició commemorativa «Descobrint Olèrdola. 100 anys de les intervencions de l’IEC»

Organització:

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Institut d’Estudis Catalans, Diputació de Barcelona i Ajuntament d’Olèrdola

diumenge 14 novembre 2021
12.30 h

Museu d’Arqueologia de Catalunya - Olèrdola

L’exposició «Descobrint Olèrdola. 100 anys de les intervencions de l’IEC» s’emmarca en els actes que durant el 2021 es duen a terme amb motiu de l’efemèride, la qual ha estat inclosa en les commemoracions destacades de l’any 2021 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola, la Diputació de Barcelona i altres institucions penedesenques, celebren durant aquest 2021 la posada en valor, fa cent anys, del singular patrimoni d’Olèrdola, un assentament ocupat en múltiples etapes històriques.

El diumenge 14 de novembre tindrà lloc la inauguració de l’exposició temporal, una mostra que destacarà les intervencions arqueològiques i arquitectòniques dutes a terme fa cent anys, en el context cultural, social i polític en què es realitzaren: les primeres, durant la Mancomunitat (1921), i les segones, sota la dictadura de Primo de Rivera (1926 i 1928). Les accions tenien tres eixos principals: la recerca de les restes arqueològiques, la conservació dels monuments i la valoració d’aquest patrimoni.

Invitació.