Torna a l'agenda

XX Jornada de Virologia - Virology Meeting 2021 / 3rd Research Symposium on Coronavirus

Organització:

Secció de Virologia de la Societat Catalana de Biologia

divendres 05 novembre 2021
9 h

Dual (Sala Prat de la Riba de l’IEC i Zoom)

La Secció de Virologia de la Societat Catalana de Biologia (SCB) celebra el 5 de novembre la XX Jornada de Virologia, que enguany engloba també el 3r Simposi sobre Coronavirus, dedicat exclusivament al SARS-CoV-2, el virus causant de la COVID-19.

La XX Jornada de Virologia comptarà amb les ponències de Pablo Gastaminza (Centro Nacional de Biotecnología del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CNB-CSIC) i Mari Paz Sánchez-Seco (Instituto de Salud Carlos III, ISCIII) com a investigadors convidats, els quals parlaran sobre la plataforma de cribratge antiviral i sobre els arbovirus emergents a Espanya, respectivament. Inclourà també presentacions orals sobre la resistència i la resposta immunitària de l’hoste davant diferents virus, la caracterització dels vectors i la seva distribució, i l’estudi de l’RNA, el DNA i altres partícules víriques.

La segona part de la jornada correspondrà al 3r Simposi sobre Coronavirus i se centrarà en el SARS-CoV-2. Començarà amb una taula rodona sobre les vacunes contra el SARS-CoV-2, en la qual participaran els investigadors Isabel Sola (CNB-CSIC), Toni Prenafeta (Hipra), Montse Plana (Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, IDIBAPS) i Jorge Carrillo (Institut de Recerca de la Sida, IrsiCaixa) i durant la qual s’introduiran les estratègies i els reptes de les vacunes actuals i també les perspectives per a combatre noves pandèmies víriques. El simposi sobre coronavirus comptarà també amb la ponència d’Akiko Iwasaki (Howard Hughes Medical Institute, HHMI, de la Universitat de Yale), que parlarà sobre la immunitat al SARS-CoV-2, i inclourà també presentacions orals centrades en la caracterització del virus, l’afectació de la infecció, l’epidemiologia i el control del SARS-CoV-2.

Programa preliminar.

Inscripcions.