Torna a l'agenda

Setena Jornada de la Càtedra Pompeu Fabra: «Model de llengua, variació, ensenyament i realitat»

Organització:

Càtedra Pompeu Fabra (UPF) i IEC

dijous 04 novembre 2021
18 h

Sala Prat de la Riba de l’IEC i auditori del campus de la Ciutadella de la UPF

Els dies 4 i 5 de novembre tindrà lloc la Setena Jornada de la Càtedra Pompeu Fabra, que es titula «Model de llengua, variació, ensenyament i realitat» i se centra en la planificació del corpus i l’estandardització en l’àmbit educatiu.

El dijous 4 de novembre tindrà lloc a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la inauguració de la jornada, a càrrec d’Oriol Amat, rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i de F. Xavier Vila, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. L’obertura de la jornada serà a càrrec de Teresa Cabré, directora de la Càtedra Pompeu Fabra i presidenta de l’IEC. Seguidament, hi haurà la conferència inaugural, titulada «L’estandardització de la llengua catalana: la modelització de la varietat formal a l’ensenyament», que impartirà Miquel Àngel Pradilla, catedràtic de sociolingüística catalana de la Universitat Rovira i Virgili i membre de la Secció Filològica de l’IEC.

El divendres 5 de novembre, la jornada se celebrarà a l’auditori del campus de la Ciutadella de la UPF. En aquesta segona jornada, hi haurà tres conferències: «Model de llengua i immersió: dificultats i possibilitats», a càrrec de Cinta Gonzàlez, mestra de l’escola Les Pinediques de Taradell; «Consciència lingüística sostenible a l’ensenyament secundari: sincronia en l’atenció de la integritat i la vitalitat de la llengua catalana», a càrrec de Puri Pinto, filòloga i professora de llengua i literatura catalanes a l’ensenyament secundari, i «Ús i qualitat de la llengua catalana a les universitats», a càrrec de Jordi Matas, catedràtic de ciència política i vicerector de Relacions Institucionals, Comunicació i Política Lingüística de la Universitat de Barcelona.

Més informació.