Torna a l'agenda

Discurs de presentació de Nora Ventosa i Rull

Organització:

Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC

dilluns 07 juny 2021
19 h

Virtual

Discurs de presentació de Nora Ventosa i Rull com a membre numerària de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El discurs es titula Química supramolecular i nanomedicina: recerca i innovació.

Des de finals del segle XX, el nombre de nanomedicines augmenta exponencialment. Abans de la revolució nanotecnològica, els avenços en els tractaments de malalties s’associaven al descobriment i la síntesi de noves molècules terapèutiques. En el marc de la revolució nanotecnològica, molts d’aquests avenços estan lligats a la descoberta i l’assemblatge de noves estructures supramoleculars de dimensions nanoscòpiques, que permeten la transformació de biomolècules extremament fràgils o de molècules sintètiques tòxiques en nanomedicines d’una eficàcia elevada.

L’arribada a la pràctica clínica de les nanomedicines, desenvolupades inicialment en entorns de recerca acadèmica, s’està realitzant en models d’innovació oberta (open innovation), en els quals la col·laboració publicoprivada i el rol de les empreses emergents (start-ups) és clau.

La sessió es podrà seguir per Zoomi YouTube.